Tech Camp – Day 3 – Python

tech camp korce day 3tech camp korce day 3

Tech Camp – Day 3 – Python

Python është një gjuhë programimi e interpretuar e nivelit të lartë për programim me qëllim të përgjithshëm. Krijuar nga Guido van Rossum dhe i lëshuar së pari në 1991, Python ka një filozofi të dizajnit që thekson lexueshmërinë e kodit.

 

Në fund fëmijët do të jenë në gjendje të:

 • Të kuptojë se çfarë është Python dhe përdorimet e kësaj gjuhe programimi,
 • Elementët e programimit në Python, variablat, strukturat e kontrollit, ciklet,
 • Të krijojë projekt grafikë dhe animation nëpërmjet kodeve me Turtle,
 • Të njohë kodet e ndryshme dhe të kuptojë funksionin e tyre,
 • Të mundë të shpjegojë logjikën e lidhjeve midis kodit,
 • Të krijojë një lojë e python dhe pygame.

 

Platformat e përdorura:

Python

Projektet që do të punohen: Makina Llogaritëse, Smile emoji, Zemra, Lule Dielli, Gara me breshka, Loja Tic-Tac-Toe etj.

 

PROGRAMI

12:00               Mbërritja në qendër/ socializimi me pjesëmarrësit

12:30               Hapet laboratori/ të rinjtë zënë vend për të filluar sesionin

14:00               Pushim dreke

15:00               Fëmijët ndahen në grupe dhe bëhen lojëra zbavitëse

16:00               Zhvillimi i pjesës së dytë të kursit

19:00               Lojëra argëtuese në tarracë

 

Regjistrohu ne formen me poshte

   

  The event is finished.

  Tags: , ,

  Date

  09-09-22
  Expired!

  Time

  00:00 - 19:00

  Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 08 - 09-09-22
  • Time: 18:00 - 13:00

  Labels

  Tech Camp
  Thimi Mitko

  Location

  Thimi Mitko
  Blv. Republika, Korce, Shqiperi
  Category

  Weather

  Partly cloudy
  Partly cloudy
  -10 °C
  °Imperial
  Wind: 7 KPH
  Humidity: 76 %
  Feels like: -14 °C
  QR Code

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *