Tech Camp – Day 3 – Interneti i Sigurte

tech camp day 3tech camp day 3

Tech Camp – Day 3 – Interneti i Sigurte

Zhvillimi i shpejtë i teknologjive të informacionit dhe komunikimit (TIK) dhe ardhja e Interneti ka futur një dimension krejtësisht të ri të shfrytëzimit seksual të fëmijëve dhe adoleshentëve. Të gjitha format e dhunës ndaj fëmijëve, duke përfshirë shfrytëzimi seksual në internet, janë të papranueshme dhe një sulm i drejtpërdrejtë ndaj dinjitetit të paprekshëm, të qenësishëm të çdo fëmije. Instrumenti i vetëm që ne sot kemi në dorë është fuqizimi dhe aftësimi i fëmijëve dhe adoleshenteve si të lundrojnë të sigurt, në besim të plotë së duhet të hapin sytë online ashtu edhe offline.

Në fund fëmijët do të jenë në gjendje të:

  • Mbajnë informacionin personal të sigurt,
  • Mbrohen nga grabiqarët online dhe sextortion,
  • Luajnë të sigurt
  • Kuptojnë cfarë është bullizmi dhe si të mbrohen nga ai
  • Dallojnë lajmet e rrema apo “fake news” online.

The event is finished.

Date

01-09-22
Expired!

Time

10:00 - 16:30

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 01-09-22
  • Time: 04:00 - 10:30
Misto Treska

Location

Misto Treska
Rruga Mine Peza
Website
http://bibliotekat.tirana.al
Category

Weather

Clear
Clear
0 °C
°Imperial
Wind: 4 KPH
Humidity: 37 %
Feels like: -3 °C
QR Code

Comments are closed.