Tech Camp – Day 2 – Robotikë

tech camp korce day 2tech camp korce day 2

Tech Camp – Day 2 – Robotikë

Gjatë ditës së parë do të mësojmë rreth Robotikës.

Robotika merret me projektimin, ndërtimin, operimin dhe përdorimin e robotëve, si dhe sistemet kompjuterike për kontrollin e tyre, dhe përpunimin e informacionit. Robotika ndërthur njohuritë elektronike dhe të programimit. Një robot është një makeneri fizikie ose kompjuterike e cila është e aftë për të kryer një seri komplekse veprimesh automatikisht.

Në këtë trajnim ne do të merremi me krijimin e këtyre pajisjeve dhe kuptimin e tyre, duke u njohur hap pas hapi me komponentët fizike, nga rezistencat deri te sensorët e avancuar. Asemblimin e tyre dhe programimin me qarqe si Arduino, Microbit, mBot etj.

Në fund fëmijët do të jenë në gjendje të:

 • Kuptojë se çfarë është një robot
 • Të arrijë të japi komanda bazike robotit
 • Të njohë pjesët fizike që shërbejnë për ndërtimin e robotit
 • Të arrije të bëjë lidhjet dhe konfigurimet midis pjesëve fizike
 • Të mund të shpjegojë logjikën e lidhjeve fizike dhe të kodit
 • Të programojë robotin sipas funksionliteteve që ka dëshirë

 

Platformat e përdorura:

Qarqet: Arduino, Microbit, mBot

Software: Arduino, Microbit/Python, Mblock

Projektet që do të punohen: Semafori, Sistem sigurie me Sensori Ultrasonic dhe Potenciometër, RGB.

 

PROGRAMI

12:00               Mbërritja në qendër/ socializimi me pjesëmarrësit

12:30               Hapet laboratori/ të rinjtë zënë vend për të filluar sesionin

14:00               Pushim dreke

15:00               Fëmijët ndahen në grupe dhe bëhen lojëra zbavitëse

16:00               Zhvillimi i pjesës së dytë të kursit

19:00               Lojëra argëtuese në tarracë

 

Plotesoni formen me poshte per tu regjistruar

  Tags: , ,

  Date

  08-09-22
  Expired!

  Time

  12:00 - 19:00

  Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 08-09-22
  • Time: 06:00 - 13:00

  Labels

  Tech Camp
  Thimi Mitko

  Location

  Thimi Mitko
  Blv. Republika, Korce, Shqiperi
  Category

  Speaker

  Weather

  Clear
  Clear
  -10 °C
  °Imperial
  Wind: 8 KPH
  Humidity: 74 %
  Feels like: -15 °C
  QR Code

  Comments are closed.