Tech Camp – Day 1 – Robotikë

tech camp day 3tech camp day 3

Tech Camp – Day 1 – Robotikë

Gjatë ditës së parë do të mësojmë rreth Robotikës.

Robotika merret me projektimin, ndërtimin, operimin dhe përdorimin e robotëve, si dhe sistemet kompjuterike për kontrollin e tyre, dhe përpunimin e informacionit. Robotika ndërthur njohuritë elektronike dhe të programimit. Një robot është një makeneri fizikie ose kompjuterike e cila është e aftë për të kryer një seri komplekse veprimesh automatikisht.

Në këtë trajnim ne do të merremi me krijimin e këtyre pajisjeve dhe kuptimin e tyre, duke u njohur hap pas hapi me komponentët fizike, nga rezistencat deri te sensorët e avancuar. Asemblimin e tyre dhe programimin me qarqe si Arduino, Microbit, mBot etj.

Në fund fëmijët do të jenë në gjendje të:

  • Kuptojë se çfarë është një robot
  • Të arrijë të japi komanda bazike robotit
  • Të njohë pjesët fizike që shërbejnë për ndërtimin e robotit
  • Të arrije të bëjë lidhjet dhe konfigurimet midis pjesëve fizike
  • Të mund të shpjegojë logjikën e lidhjeve fizike dhe të kodit
  • Të programojë robotin sipas funksionliteteve që ka dëshirë

 

Platformat e përdorura:

Qarqet: Arduino, Microbit, mBot

Software: Arduino, Microbit/Python, Mblock

Projektet që do të punohen: Semafori, Sistem sigurie me Sensori Ultrasonic dhe Potenciometër, RGB.

 

PROGRAMI

10:00               Mbërritja në qendër/ socializimi me pjesëmarrësit

10:30               Hapet laboratori/ të rinjtë zënë vend për të filluar sesionin

12:30               Pushim dreke

13:30               Fëmijët ndahen në grupe dhe bëhen lojëra zbavitëse

15:00               Zhvillimi i pjesës së dytë të kursit

16:30               Lojëra argëtuese

Tags: , ,

Date

30-08-22
Expired!

Time

10:00 - 16:30

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 30-08-22
  • Time: 04:00 - 10:30

Labels

Tech Camp
Misto Treska

Location

Misto Treska
Rruga Mine Peza
Website
http://bibliotekat.tirana.al
Category

Weather

Clear
Clear
0 °C
°Imperial
Wind: 4 KPH
Humidity: 37 %
Feels like: -3 °C
QR Code

Comments are closed.